RECEPT: Torta Dia de Muertos z Pečie celé Slovensko

Dia de Muertos je známy mexický sviatok mŕtvych, ktorý v Mexiku patrí k najvýznamnejším a najobľúbenejším sviatkom. Podľa tradície sa počas tohto obdobia živí šťastne stretávajú so svojimi mŕtvymi blízkymi a milovanými. Týmto sviatkom sa inšpirovala aj Naďa v súťaži Pečie celé Slovensko. No nie je táto torta inšpirovaná mexickým Dia de Muertos úchvatná? Upiecť si ju môžete podľa receptu nižšie. 

Suroviny na korpus Red Velvet:

  • 530 g hladká múka
  • 37 g kakaa
  • ½ lyžičky soli
  • 110 g cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • červená potravinárska farba
  • 560 g masla
  • 525 g cukru
  • 9 vajec
  • 1,5 kypriaci prášok
  • 3 lyžičky vínneho octu
  • 1,5 lyžička sódy

Postup: Najskôr preosejeme múku, kakao, soľ a kypriaci prášok a premiešame. Cmar zmiešame s vanilkovým extraktom a potravinárskou farbou. 

Vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme vajíčka (vždy po 1 kuse, ktorý zapracujeme). Primiešame postupne múku a cmarovú zmes na striedačku. Nakoniec prilejeme ocot, v ktorom sme rozpustili sódu. Už len krátko premiešame a naplníme štvorcovú a okrúhlu formu. Do okrúhlej stačí dať len menšiu časť cesta. Pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút.

Suroviny na krém:

  • 300 g masla
  • 500 ml mlieka
  • 50 g zlatého klasu
  • 150 g cukru
  • vanilkový extrakt

Postup: Z mlieka, cukru, zlatého klasu a vanilkového extraktu uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo.

Štvorcový korpus rozrežeme a naplníme krémom. Potiahneme ho čiernou poťahovacou hmotou. Z okrúhleho korpusu vyrežeme lebku, potiahneme bielou poťahovacou hmotou a ozdobíme v štýle Dia de Muertos. Lebku dofarbíme jedlými fixkami a kvety urobíme z farebnej modelovacej hmoty. Lebku položíme na čierny korpus, ktorý môžeme ešte dozdobiť farebnými ornamentami.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE