Dnes si spolu pripravíme jahodové cakesicles od Mareka z relácie Pečie celé Slovensko. Pýtate sa, čo je cakesicles? U nás by sme tieto malé sladké dobroty mohli nazvať pečenými nanukmi. Sú to vlastne malé múčniky s plnkou v tvare nanukov, ktoré vás síce neosviežia, no zato rozhodne zaženú chuť na sladké. Idete do toho?
Odporúčame: RECEPT: Torta Dia de Muertos z Pečie celé Slovensko
Suroviny na cesto:
- 2 vajcia
- 2 PL kryštálový cukor
- 2 PL hladká múka
- 2PL olej
- Červené gélové farbivo
- Jahodová aróma
Postup na cesto: Zapneme rúru a dáme vyhrievať na 200 °C. Vajíčka a kryštálový cukor dáme do misky od robota a šľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, ktorú zľahka zapracujeme a následne olej. Vylejeme na plech a rozotrieme do hrúbky ako na veľmi tenkú roládu a pečieme.
Suroviny na jahodovú náplň:
- 250g mrazené jahody
- 30g kryštálový cukor
- 1ČL agar
Postup na jahodovú náplň: Jahody dáme spolu s cukrom do hrnca a rozpustíme. Pridáme agar a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom jahody čiastočne rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
Suroviny na mascarpone krém:
- 250 g Marcarpone
- 40 g práškový cukor
- 100 ml šľahačka 35 %
Postup na mascarpone krém: Mascarpone vymiešame spolu s cukrom. Pridáme šľahačku, ktorú len čiastočne vyšľaháme. Pridáme asi 4 PL jahodovej náplne. Premiešame.
Suroviny na polievanie a zdobenie:
- Pralinková mliečna čokoláda
- Pralinková horká čokoláda
- Bio Kakaová hmota - kúsky
- Trblietavé práškové farby – zlatá, strieborná, bordová
- Silný alkohol s obsahom alkoholu viac ako 50 %
Postup prípravy cakesicles:
Do plastovej formy dáme mascarpone krém. Potom cesto, ktoré natrieme jahodovou náplňou, na to cesto a následne krém. Necháme dobre stuhnúť a následne namáčame do čokolády a zdobíme snehovými pusinkami.
Druhý variant: Cesto rozdrobíme a pridáme mascarpone krém a 2 polievkové lyžice jahodovej náplne. Ak je potrebné pridáme ešte viac a vypracujeme hmotu. Do silikónových foriem urobíme farbivami ornamenty, následne vylejeme formy čokoládou, takým spôsobom ako keď sa robia pralinky. Necháme vychladnúť a následne plníme hmotou, ktorú zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko