Príprava penovej torty rozhodne nie je jednoduchá, no stačí mať trochu šikovné ruky a všetko sa dá. Ak hľadáte nový recept na penovú tortu, alebo to s penovou tortou chcete vyskúšať prvýkrát, postupovať môžete podľa receptu od Mariána z relácie Pečie celé Slovensko. Ten svoju penovú tortu pripravil s lahodnou mascarpone plnkou a sviežim ovocím.
Reklama
                            Suroviny na cesto:
- 8 vajec
 - 400 g kryštálového cukru
 - 1 PL kukuričného škrobu
 - 1 PL vínneho octu
 - 3 g soli
 
Suroviny na plnku:
Reklama
                            - 500 g mascarpone
 - 500 ml smotany 35 %
 - 200 g práškového cukru
 - 20 g kakaa
 - 200 g horkej čokolády
 
Na ozdobenie:
- 250 g malín
 - 125 g čučoriedok
 - Čerstvá mäta
 
Príprava penovej torty:
Reklama
                            - Oddelíme bielky od žĺtkov. Do bielkov dáme soľ a dáme šľahať. Postupne prisýpame cukor. Šľaháme, pokým nevznikne tuhá hmota. Cukor musí byť úplne rozpustený (skúšame na dlani).
 - Postupne pridáme vínny ocot (po stene misky) a nakoniec ručne opatrne vmiešame škrob.
 - Pomocou vrecka s ozdobnou špičkou nastriekame trikrát na plech s papierom na pečenie tvar podkovy. Dáme sušiť na cca 120 stupňov na cca 2 hod.
 - Šľahačku s mascarpone dáme šľahať a pridávame práškový cukor, kakao a rozpustenú a vychladnutú čokoládu. Vyšľaháme do tuhej peny, ktorú dáme vychladiť.
 - Na usušenú tortu poukladáme maliny, naplníme plnkou a ozdobíme čučoriedkami a mätou.
 
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko