RECEPT: Plnená bonboniéra z bielej čokolády z Pečie celé Slovensko

Bonboniéra predstavuje osvedčenú voľbu, keď chceme niekomu zagratulovať a zároveň mu dať nejakú maličkosť. V obchode ich nájdeme neúrekom, no čo tak skúsiť vykúzliť svoju vlastnú? Takú oslávenec dozaista viac ocení. Tieto bonbóny z bielej čokolády s čokoládovou a pomarančovou plnkou zachutia každému. Pripraviť si ich môžete podľa receptu od Janky z Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na bonboniéru:

  • 200 g bielej čokolády
  • 100 g kakaového masla

Suroviny na plnku 1:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 0,5 dl vody
  • 0,1 l smotany na šľahanie 33 %
  • 50 g kandizovaného pomaranča
  • 50 g mandlí

Suroviny na plnku 2:

  • 125 g čokolády 70 %
  • 150 ml smotany na šľahanie 33 %
  • Farby do čokolády (modrá, zelená, červená)

Postup prípravy bonboniéry:

  1. Čokoládu nalámeme a dáme do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí odstavíme a necháme chvíľku vychladnúť. Zoberieme si formu na bonbóny, štetcom potrieme steny zmiešaným kakaovým maslom s farbami a lyžičkou nalejeme čokoládu do vnútra. Rozotrieme po celej forme a dáme do chladničky. Zopakujeme postup ešte raz.
  2. Plnka I – do hrnca dáme cukor a zalejeme ho vodou. Zahrievame, pokiaľ sa nevytvorí karamel. Do karamelu vlejeme smotanu, chvíľku povaríme, pridáme mandle a kandizované pomaranče. Premiešame a necháme vychladnúť.
  3. Plnku II – začneme zahriatím smotany, ktorou potom prelejeme čokoládu. Premiešame a necháme vychladnúť.
  4. Bonbóny plníme prvou plnkou a na ňu dáme druhú. Nechajte miesto na zatvorenie bonbónu čokoládou. Vložíme do chladničky cca na hodinku a môžeme degustovať.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE