5 šikovných tipov, ako využiť šťavu z uhoriek! Už ju viac nevylejete!

Zavárané uhorky milujeme asi všetci! Je to skvelá a zdravá pochúťka, na ktorej si možno pochutnať ako na prílohe k rôznym druhom mäsa, skvele sa hodia ako prísada do studených šalátov alebo si ich častokrát otvoríme „iba tak", a to vtedy, keď máme na niečo chuť. A vtedy zjeme na posedenie aj celý pohár.

Keď však doslova vydolujeme poslednú uhorku, mnohí z nás majú vo zvyku šťavu z uhoriek automaticky vyliať a pohár umyť. ALE! Viete o tom, že sladkokyslý nálev z uhoriek môžete ešte veľmi šikovne využiť niekoľkými užitočnými spôsobmi?

My vám práve teraz prinášame užitočné tipy, ako neplytvať touto chutnou tekutinou, a ako jej možno dať ešte druhu šancu na využitie v kuchyni i mimo nej.

1. Nálev z uhoriek vypite!

Pokiaľ ste si zamilovali sladkokyslú chuť zaváraných uhoriek, môže za to práve nálev, ktorého základom je ocot a soľ. Ten je skvelý nielen na konzervovanie, ale dokonca aj na pitie!

Okrem svojej schopnosti znižovať kŕče má kyslá uhorková šťava ako nápoj aj iné výhody. Nielenže organizmus hydratuje, ale zároveň aj dopĺňa sodík v tele.

Nie každý však bude nadšený popíjaním slaného, mierne štipľavého a kyslého nápoja, ale pre tých, ktorí ho milujú, to nič nenahradí.

Odporúčame: Nespavosť a napätie? Vyrieši ich táto bylinka pod vankúšom!

2. Sladkokyslý nálev ako prísada do studených šalátov

Pri príprave studených šalátov častokrát hľadáme a používame ingrediencie, ktoré dokonale zvýraznia ich chuť. A jednou z takýchto prísad je aj nálev zo zaváraných uhoriek!

Namiesto toho, aby ste museli použiť veľa položiek na ochutenie a dochutenie šalátu či jeho dresingu, nakladaná šťava pridá soľ, korenie a chuť – to všetko iba v jednom kroku.

Pri dochucovaní však myslite predovšetkým na to, že uhorková šťava je slaná, takže ďalšiu soľ pridávajte veľmi opatrne.

3. Uhorková šťava namiesto marinády

Kombinácia soli, kyslosti a fantastickej vône – to je jeden z dôvodov, prečo je nálev z kyslých uhoriek jedinečný a nedá sa pravdepodobne ničím nahradiť.

Šťava zo zaváraných uhoriek je pre jej chuť a zloženie zároveň ideálnou marinádou aj na:

 Tieto suroviny iba jednoducho nechajte odležať niekoľko hodín v uhorkovej marináde.

Neprehliadnite: Ako ošúpať cesnak? S našimi radami to zvládnete za pár sekúnd!

4. Uhorkový dip

Sladkokyslý nálev zo zaváraných uhoriek má aj toto fantastické využitie. Takto si veľmi jednoducho a rýchlo pripravíte dokonalý uhorkový dip!

  • Do kyslej smotany, majonézy alebo bieleho jogurtu či ich kombinácie vmiešajte šťavu z kyslých uhoriek.
  • Hotový dip môžete jesť napríklad s tortilami, čipsami, zeleninou alebo so slanými či syrovými tyčinkami.

5. Nakladaný syr

Úplne najjednoduchší spôsob, ako veľmi chutne použiť šťavu z uhoriek ďalším spôsobom, je príprava nakladaného syra. Ako na to?

  • Po zjedení uhoriek pohár nevyprázdňujte.
  • Do pohára s nálevom pridajte syr, ako napríklad feta, mozzarella alebo halloumi.
  • Syr po čase nasiakne čerstvou slanou a kyslou príchuťou.
  • Potom ho môžete pridať napríklad od šalátov, alebo len tak podávať s vašimi inými obľúbenými pochutinami.

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE