Ananás je skvelou kombináciou sladkej, ale aj sviežej chuti. Je vítanou súčasťou jedálnička, pretože obsahuje množstvo vitamínov, minerálov aj vlákninu. Ste fanúšikom ananásovej chuti aj vy? V tom prípade je dnešný recept presne pre vás. Exotické ananásové minibábovky od Viliama z relácie Pečie celé Slovensko si vás definitívne získajú!
Odporúčame: 3 recepty z hokaida, ktoré si zamilujete
Vanilkové cesto (6ks):
- 250 g hladká múka
- 250 g práškový cukor
- 1 kypriaci prášok
- 3 vajcia
- 250 g smotana 30 %
- 1 vanilkový struk
- 1⁄2 limetka
Postup:
Vanilku necháme chvíľu vylúhovať v smotane. Vajcia a práškový cukor vymiešame a pridáme smotanu s vanilkou. Múku s kypriacim práškom zmiešame a pomaly pridávame do vymiešanej zmesi. Nakoniec pridáme pár kvapiek limetky a ešte poslednýkrát premiešame. Bábovky pečieme na 200 °C cca 30 minút.
Mascarpone cream:
- 250 g mascarpone
- 250 g smotana 30 %
- 50 g práškový cukor
- 1⁄2 vanilkový struk
Postup:
Mascarpone a smotanu zmiešame v mixéri pomocou pretínačky, pridáme cukor a vanilku. Nakoniec pomocou metličiek vyšľahať na nadýchaný krém. Krémom ozdobíme vrch bábovky.
Ananásový agár:
- 63 g ananásové pyré
- 63 g voda
- 22 g cukor
- 2 g agár
Postup:
Vodu a pyré nahrejeme na 40 °C, cukor a agár zmiešame a pomaly pridávame do pyré, varíme do bodu varu. Zmes vylejeme do malej formy (d:14cm) a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutú zmes nakrájame na mále kocky a použijeme ako ozdobu na bábovku.
Sirup z rumu a ananásu:
- 220 g kryštálový cukor
- 130 g voda
- 260 g ananásové pyré
- 120 g rum
- 1⁄2 limetková šťava
Postup:
Cukor, vodu, pyré a limetkovú šťavu nahrejeme do bodu varu. Pri 50 °C prilejeme do zmesi rum.
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko