RECEPT: Exotická svadobná torta s kokosom, ananásom a mangom z Pečie celé Slovensko

Obľubujete exotické chute? V tom prípade vás táto torta kombinujúca kokos, ananás a mango úplne nadchne. V relácii Pečie celé Slovensko ju upiekla a vyzdobila súťažiaca Janka. Pokojne si ju podľa jej receptu môžete pripraviť aj doma, či už pôjde o svadobnú alebo aj narodeninovú tortu. Hor sa do pečenia!

Suroviny na korpusy 1/2/3:

  • 320 g / 225 g/ 160 g polohrubej múky
  • 320 g / 225 g / 160 g kryštálového cukru
  • 10 / 7/ 5 vajec
  • 10 PL / 7 PL / 5 PL vody

Suroviny na krém:

  • 1 500 ml kokosového mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 2 vanilky
  • 120 g škrobu
  • 750 g masla
  • 500 g práškového cukru

Suroviny na plnku:

  • 500 g ananásu
  • 500 g manga
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 g pudingového prášku

Švajčiarsky krém:

  • 7 bielkov
  • 520 g kryštálového cukru
  • 700 g masla

Ďalšie suroviny:

  • 1,5 kg poťahovej hmoty bielej
  • Zlatá farba

Postup prípravy torty:

  1. Vajíčka rozklepneme a oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky šľaháme spolu s cukrom do tuhej peny, do ktorej pridáme vodu. Šľaháme ešte chvíľku a pridáme žĺtky, premiešame ešte pár sekúnd. Do zmesi si opatrne zapracujeme múku. Vlejeme do formy vystlanej papierom a dáme piecť na cca 1 hodinu do rúry, ktorá má 170 stupňov. Takto postupujeme pri všetkých korpusoch.
  2. Pripravíme krém – kokosové mlieko, žĺtky, vanilku, škrob dáme do hrnca, dobre premiešame a uvaríme hustý krém, ktorý prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo dáme do robotu a šľaháme do peny. Následne pridáme cukor a necháme šľahat ešte cca pár minút. Následne po častiach pridávame krém a dobre zapracujeme. Hotovú zmes odložíme na chladné miesto.
  3. Ovocný vklad sa robí jednoducho – ovocie nakrájame a mixujeme na kašu. Zmes dáme do hrnca primiešame pudingový prášok s cukrom a privedieme do varu. Chvíľku povaríme a dáme vychladnúť.
  4. Skladanie torty. Korpusy prerežeme na tri časti a začneme vrstviť, Na korpus natrieme tenšiu vrstvu krému, do stredu dáme vklad a po bokoch so špičkou krém. Zakryjeme druhým korpusom a postup zopakujeme. Takto naplníme všetky tri. Obtrieme krémom a dáme poriadne vychladiť.
  5. Na obter torty použijeme švajčiarsky krém – bielky v miske zmiešame s cukrom a dáme nad paru do rozpustenia cukru. Prelejeme do mixéru a šľaháme 15 minút do vychladnutia. Po častiach pridávame maslo izbovej teploty. Vznikne krásny biely krém.
  6. Vyberieme korpusy a krémom každý do hladka obtrieme a vrátime do chladničky stuhnúť. Schladené korpusy dáme na seba, ale až potom, ako si korpusy vystužíme, inak by torta spadla. Vrátime do chladničky a ideme tvarovať akoby lupene a hlavu páva. Ak máme dostatočné množstvo lupeňov dvoch veľkostí, začneme tvarovať perie páva až do vrchu torty. Do stredu vrchnej časti zapichneme vytvarovanú hlavu. Dookola obvodu dáme bordúrku (lem), ktorú natrieme nazlato.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE