RECEPT: Tekvicové cupcakes s hruškovou plnkou z Pečie celé Slovensko

Ak máte radi cupcakes, neváhajte vyskúšať recept od Ďoďa z relácie Pečie celé Slovensko. Ten pripravil tekvicové cupcakes s hruškovou plnkou a vanilkovým krémom a vyzdobil ich v štýle Harryho Pottera. Ako si ich ozdobíte vy, je len na vás. No chutiť vám budú bez debaty. 

Suroviny na cesto:

  • 1 vajce
  • 50 g trstinového cukru
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 80 ml mlieka
  • 120 g hladkej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • Štipka soli
  • 1 ČL škorice
  • 220 g tekvicového pyré z maslovej tekvice

Plnka:

  • 3x hruška
  • 2x banán
  • ½ zlatého klasu
  • 2 PL cukor
  • ½ ČL škorice

Maslovo-bielkový krém:

  • 180 g kryštálového cukru
  • 110 g bielka
  • 250 g masla
  • 100 g kakaa

Vanilkový krém:

  • 250 g mascarpone
  • 125 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 PL vanilkovej pasty

Dekorácie:

  • Farba: čierna, červená, žltá, zelená, hnedá
  • Zlatý prášok

Postup prípravy cupcakes:

  1. Na prípravu cesta na cupcakes vyšľaháme vajce s trstinovým cukrom. Vznikne pena, do ktorej pomaly lejeme olej a neskôr aj mlieko. Pridáme vychladnuté tekvicové pyré a primiešame aj zmiešané sypké ingrediencie. Ak bolo tekvicové pyré príliš riedke – pridáme ešte múku.
  2. Pripravené cesto plníme do pripravených košíčkov do 2/3. Do stredu každého cupcakes vložíme uvarenú zmes z rozmixovaných banánov, hrušiek, škorice, cukru a zlatého klasu. Pečieme 15 – 20 minút pri teplote 170 stupňov.
  3. Medzitým si pripravíme elementy z Harryho Pottera ako ozdoby a dáme ich do chladničky, aby stuhli.
  4. Na bielkovo maslový krém zohrievame vo vodnom kúpeli bielky s kryštálovým cukrom do teploty 70 stupňov. Dáme do šľahača a šľaháme do vychladnutia. Po vychladnutí pridáme maslo a neskôr aj kakao.
  5. Vanilkový krém pripravíme šľahaním šľahačky a mascarpone s pridaním práškového cukru a vanilkovej pasty. Oba krémy nanášame na vychladnuté cupcakes pomocou ozdobnej špičky.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE