Viete, ako si vybrať ten správny odšťavovač na ovocie?

Spoznajte 6 faktorov, ktoré vám pomôžu vybrať si ten najlepší odšťavovač. Vychutnajte si osviežujúce ovocné a zeleninové šťavy plné vitamínov a živín.

Vybrať si ten najlepší odšťavovač sa pre mnohých z nás môže javiť ako poriadna výzva. Trh nás neustále zaplavuje novinkami plných rôznymi typmi zariadení, ktoré navyše obsahujú množstvo doplnkových funkcií, čo častokrát prináša aj rôzne cenové rozpätia.

Preto ak ani vy neviete, podľa čo sa rozhodnúť a ako sa v celom procese výberu zorientovať, potom vám nasledujúce tipy môžu výrazne pomôcť pri výbere toho správneho modelu, vďaka čomu ušetríte množstvo času.

6 faktorov, ktoré vám pomôžu pri výbere odšťavovača

1. Zvoľte si správny typ odšťavovača. 

Tie s odstredivým lisom sú rýchlejšie a obvykle aj cenovo dostupnejšie, vláknitá dužina je však vlhkejšia, čiže na výrobu chutného nápoja budete potrebovať väčšie množstvo surovín. Šnekové odšťavovače lisujú ovocie a zeleninu pomaly, čo vedie k vyššiemu výťažku šťavy a zachovaniu dôležitých živín. Odšťavená dužina je takmer suchá, preto je odpadu menej. Pri práci s týmto typom odšťavovača oceníte aj jeho nízku hlučnosť.

2. Kapacita a veľkosť je častokrát rozhodujúca.

Niektoré odšťavovače majú väčšie nádoby na šťavu, ako aj širší otvor na ovocie, či zeleninu, vďaka tomu dokážu odšťaviť väčšie množstvo surovín naraz. Na tento faktor prihliadajte najmä vtedy, ak plánujete pripravovať čerstvé šťavy napr. aj ostatným členom rodiny.

Pozri si aj: Tipy na odstránenie škvrny od kávy alebo vína z koberca

nutribullet® JuicerNutribullet

3. Vyberte si ľahko údržbový model.

Čistenie odšťavovača vám nemusí zabrať veľa času, stačí ak pri výbere budete prihliadať na jednoduchosť rozkladania a údržby jednotlivých komponentov.

4. Kvalita šťavy a výťažnosť.

Šnekové odšťavovače produkujú kvalitnú šťavu plnú bohatej chuti a živín. Platí pri nich pravidlo menej otáčok vám prinesie väčšie množstvo šťavy a minimum odpadu.

Odporúčame aj: Vyrobte si domáci prací prostriedok - je ÚČINNEJŠÍ a LACNEJŠÍ ako z obchodu!

nutribullet® Juicer ProNutribullet5. Cena

Cena je jeden z faktorov, ktorý častokrát rozhoduje pri výbere odšťavovača. Preto je dôležité pri výbere prihliadať aj na fakt, aká je jeho výťažnosť, pretože nižšia spotreba surovín, vám v čase môže vyvážiť prvotnú investíciu.

6. Doplnkové funkcie.

Niektoré modely môžu mať rozšírené doplnkové funkcie, ako sú mlynček na orechy a semienka, pomaly otáčajúci sa šnek pre extrakciu šťavy z listových zelenín, funkciu, ktorá vám s ľahkosťou pripraví rôzne druhy sorbetov a smoothie nápojov, čím odšťavovač zastúpi aj kvalitný smoothie mixér.

Odšťavovače sú ideálnym spôsobom, ako môžete priniesť pestrosť do vášho jedálnička. Vďaka ich schopnosti extrahovať šťavu bez zbytočného trenia a tepla sú v šťave obsiahnuté všetky cenné vitamíny a minerály. Rýchle absorbovanie živín jednoznačne prispieva k zlepšeniu vášho zdravotného stavu. Ten môžete podporiť aj pravidelným konzumovaním chutných ovocných nápojov a smoothie, bohatých na vlákninu a živiny. S ich prípravou vám zas pomôže stolný mixér na ovocie. Vďaka nemu si okrem chutných štiav rýchlo a jednoducho pripravíte rôzne typy koktailov, omáčok, polievok a zálievok.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE