Zabudnite na žehlenie - tajomstvom sú kocky ľadu v sušičke!

Žehlenie je neobľúbená činnosť pre mnohých ľudí z viacerých dôvodov. Niektorí ľudia ju považujú za nudnú a zbytočnú činnosť, ktorá im zaberá veľa času. Ďalšími dôvodmi môžu byť aj to, že žehlenie je fyzicky náročné, niektorí ľudia nevedia správne žehliť a nevedia, ako sa efektívne a rýchlo zbaviť pokrčeného oblečenia bez žehlenia.

Ďalej môže byť ťažké udržať pozornosť pri monotónnej činnosti žehlenia. Preto je pre niektorých ľudí žehlenie jednoducho nepríjemné a neobľúbené! Avšak dokonale hladké oblečenie chceme mať všetci - nie? A preto sme pre vás našli menej náročné riešenia a rýchly trik, ktorý predovšetkým šetrí čas a zabezpečí vám úhľadné oblečenie.

Nepokrčené a pripravené prádlo - je to naozaj len sen? NIE!

Nepokrčené a pripravené prádlo nemusí byť len sen. S trochou plánovania a organizácie je možné mať vždy dokonale upravené oblečenie pripravené na nosenie. Existuje mnoho spôsobov, ako si udržať prádlo v dokonalom stave bez zbytočného pokrčenia.

  • Jedným z najdôležitejších tipov je správne triediť a uskladňovať prádlo. 

  • Pri práci s čistou bielizňou je najlepšie ju zavesiť hneď po vypraní a vyžmýkaní, aby sa minimalizovalo krčenie prádla. 

  • Pre farebné oblečenie je potrebné zase dávať pozor, aby sa farby nemiešali a aby sa zabránilo vyblednutiu.

  • Ďalším dôležitým tipom je používanie vhodných spôsobov žmýkania a sušenia.

  • Sušenie na vzduchu je lepšie ako sušenie v sušičke. 

Nepokrčené a pripravené prádlo nie je teda len sen, ale dosiahnuteľný cieľ pre každého, kto sa o to postará. S trochou starostlivosti a pozornosti k detailom je možné mať vždy dokonalú a upravenú bielizeň a oblečenie. Takže neváhajte a začnite pracovať na tom, aby ste si užívali pocit dobre upraveného oblečenia každý deň.

Odporúčame: Najlepší bylinkový vankúšik pre dobrý spánok. Vyrobíš si ho ľahko doma!

Depositphotos

Žehlenie bez žehličky

Žehlenie bez žehličky môže byť zaujímavým spôsobom, ako si udržať oblečenie hladké a upravené bez použitia tradičnej žehličky. Existuje niekoľko alternatívnych spôsobov, ako dosiahnuť žehliaci efekt aj bez žehličky.

  • Jedným zo spôsobov je používanie parného čističa. 

  • Tieto zariadenia vytvárajú horkú paru, ktorá pomáha odstrániť pokrčenie z oblečenia. 

  • Stačí aplikovať paru na oblečenie a pokrčenie sa postupne vyrovná.

Ďalšou možnosťou je použitie sušičky. Žehlenie bez žehličky teda nie je nemožné a existuje niekoľko spôsobov, ako dosiahnuť žiadúci efekt aj bez tradičného žehlenia. Stačí vyskúšať tieto alternatívy a ušetriť tak svoj čas a energiu.

Zabudnite na žehlenie - ako na to?

  1. Výber vhodného pracieho programu.

  2. Využite sušičku na prádlo - sušička prádla dokáže efektívne zmäkčiť a vyžehliť oblečenie vďaka horúcemu vzduchu, ktorý na ne pôsobí počas sušenia. Môžete v nej sušiť oblečenie spolu s mäkkými guličkami, ktoré ešte viac zmäkčia tkaninu.

  3. Vyhnite sa pomačkaniu prádla - pri vykladaní práčky alebo sušičky sa snažte oblečenie okamžite vybrať a zavesiť, aby sa nestihlo zmačkať. 

S týmito jednoduchými tipmi by ste mali byť schopní zabudnúť na žehlenie a mať stále hladké a krásne oblečenie.

Neprehliadnite: Žehlička a vodný kameň: pomocou tohto domáceho triku očistíte žehličku od vodného kameňa!

Depositphotos

Hoďte kocky ľadu do sušičky a stane sa malý zázrak!

Hoďte kocky ľadu do sušičky a stane sa malý zázrak! 

Tento jednoduchý trik môže mať viac výhod, než si možno myslíte. Okrem toho, že rýchlo schladíte vaše odevy a zrýchlite proces sušenia, pridanie ľadu do sušičky môže mať aj ďalšie pozitívne účinky.

  • Keď dáte ľad do sušičky spolu s odevmi, začne sa topiť a meniť sa na vodu. 

  • Tento proces môže pomôcť vytvoriť paru, ktorá zjemní tkaniny a zmäkčí vaše oblečenie. 

  • Okrem toho môže pridanie ľadu do sušičky pomôcť aj znižovať pokrčenie odevov. 

  • Pri kontakte s teplými odevmi sa ľad rýchlo mení na paru, ktorá môže pomôcť zmäknúť tkaniny a znižovať statickú elektrinu, čo zasa znižuje možnosť vzniku pokrčenia.

Skúste teda tento jednoduchý trik a uvidíte sami, aký malý zázrak sa stane! Vaše odevy budú nielen rýchlejšie suché, ale aj jemnejšie a mäkšie na dotyk.

Odporúčame aj: Vyrobte si domáci prací prostriedok - je ÚČINNEJŠÍ a LACNEJŠÍ ako z obchodu!

Depositphotos

Sušička a kocky ľadu = zabudnite na žehličku - tento trik funguje!

Použitie kociek ľadu vám môže uľahčiť prácu v domácnosti a dokonca nahradia žehličku pri niektorých úlohách. Ak ste už unavení zo žehlenia a chcete vyskúšať niečo nové, skúste tento trik!

Ako na to? 

  • Jednoducho do sušičky vložte kocky ľadu spolu s odevom, ktorý chcete vyžehliť. 

  • Nastavte sušičku na vyššiu teplotu a nechajte ju pôsobiť asi 15-20 minút. 

  • Po skončení procesu odoberiete odev zo sušičky a uvidíte, že pokrčenie sa výrazne zredukuje alebo úplne zmizne.

Tento trik funguje vďaka kombinácii tepla a pary, ktoré vytvoria sušička a kocky ľadu. Kocky ľadu vytvárajú paru, ktorá sa dostane do vlákien odevu a pomôže im sa narovnať. Navyše, žehlenie oblečenia sa stane minulosťou! Sušička začne pracovať a tradičného žehlenia sa vyvarujete.

Takže, ak chcete ušetriť čas a nechcete sa trápiť so žehlením, vyskúšajte tento trik s sušičkou a kockami ľadu. Vaše oblečenie bez žehlenia bude vyzerať vždy perfektne a vy ušetríte veľa energie a námahy!

1 komentár
Mirka Drobná

Mirka Drobná

01.05.2024 05:39

No tak toto som fakt zvedavá, či toto funguje. Ešte som o tom nepočula :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE