RECEPT: Višňový koláč dunajské vlny z Pečie celé Slovensko

Poznáte dunajské vlny? Ide o zákusok, respektíve koláč s chuťou čokolády a višní. Tomuto od Lucky z Pečie celé Slovensko nechýba ani krém z tvarohu a mascarpone a krásne zdobenie. No nevyzerajú tieto dunajské vlny na zahryznutie? Príprava koláča nie je zvlášť náročná, veď presvedčte sa sami. Čo budeme potrebovať?

Suroviny na cesto:

  • 6 vajec
  • 450 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml oleja
  • 600 g zaváraných višní jeden deň namočených v rume
  • 15 g kakaa

Krém:

250 g tučného tvarohu
250 g mascarpone
400 ml šľahačky 40 %
120 g práškového cukru

Na ozdobenie:

  • 200 g horkej čokolády
  • Čerešne so stopkou
višňový koláč

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Postup prípravy dunajských vĺn:

  1. Cukor vyšľaháme so žĺtkami a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme kypriaci prášok a múku a premiešame.
  2. Prilejeme mlieko a olej a spojíme.
  3. Urobíme si sneh z bielkov, ktorý na dvakrát primiešame do cesta.
  4. Do jednej polovice cesta pridáme kakao ( a môžeme aj 1 PL rumu).
  5. Vrstvíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Najskôr vanilkové cesto potom kakaové.
  6. Poukladáme višne rovnomerne, zatlačíme a pečieme na 140 stupňoch približne 40 minút.
  7. Na krém si vyšľaháme šľahačku do polotuha, pridáme zvyšné suroviny a došľaháme do stabilného krému. Krém nanášame na vychladnutý koláč a môžeme dozdobiť práškovým kakaom, čokoládovými hoblinkami alebo podľa vlastného želania.
  8. Z rozpustenej horkej čokolády spravíme dekoráciu tak, že čokoládu pomocou mikroténového vrecka striekame na silikónové pologule. Po vychladnutí sa ľahko zlupne a môžeme dekorovať. Do každej pologule dáme zaváranú čerešňu so stopkou.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE