Moderné kávovary do domácnosti sú raj pre kávičkárov - pripravte si karamelové latte v pohodlí domova

kávovary, hriankovače, rýchlovarné kanvice

Objavte tajomstvo prípravy dokonalého karamelového Latte,  moderné kávovary vám to zjednodušia. Tipy a triky, ktoré vám pomôžu vytvoriť tento lahodný nápoj.

Odporúčame aj: Vodný kameň? Takto odstránite aj tvrdohlavé zvyšky

Karamelové latte macchiato je elegantný a luxusný nápoj, ktorý si získal srdcia mnohých milovníkov extravagantnej kávy. Moderné kávovary vám dokážu túto extravaganciu priniesť aj do vašej domácnosti. V prípade, že by ste chceli vychutnať tento karamelový nápoj, najjednoduchšia cesta ako to urobiť, je medzi bežné kuchynské spotrebiče ako sú rýchlovarné kanvice a hriankovače, zaradiť práve aj kávovary.

Či už ste kávový nadšenec alebo len hľadáte nový nápoj na vyskúšanie, tento článok vám určite poskytne cenné informácie pre prípravu lahodného karamelového Latte macchiata doma. Zistite, v čom spočíva ten správny trik na vyváženú a dokonalú chuť a zároveň vám prezradíme aj všetky potrebné suroviny, ktoré budete potrebovať.

Neprehliadnite: Tipy na čistenie a údržbu hriankovača, návod ako udržať hriankovače v dobrom stave dlhodobo

Plnoautomatický kávovar DeLonghi Eletta explore DeLonghi

Karamelové latte macchiato tipy a triky na prípravu

Pri príprave karamelového Latte macchiata je dôležité zvoliť správne suroviny. Káva, mlieko a karamel alebo karamelový sirup sú základné ingrediencie tohto nápoja. Tu sú niektoré tipy a triky, ktoré pomôžu zvoliť správne suroviny a dosiahnuť dokonalý výsledok.

Prvým krokom je príprava kvalitného espressa, s tým vám pomôžu moderné a kvalitné kávovary značky De'Longhi. Použite čerstvo zomleté kávové zrná a ideálne s nápaditým čokoládovým, karamelovým či orieškovým chuťovým profilom. Najlepšie je použiť zrná arabiky, ktoré majú nižší obsah kofeínu a sú jemnejšie ako zrná robusty. Kávové zrná by mali byť čerstvé a kvalitné.

Následne je dôležitý výber mlieka. Mlieko je dôležitou súčasťou karamelového Latte macchiata. Pri výbere mlieka sa odporúča použiť plnotučné mlieko, ktoré má väčší obsah tuku a poskytuje bohatšiu chuť a textúru nápoja. Ak preferujete menej tučné mlieko, môžete použiť aj nízkotučné mlieko. Pri penení mlieka je dôležité použiť studené mlieko a správne umiestniť parnú trysku. Podobne ako s prípravou espressa aj pri napenení mlieka vám pomôžu kávovary značky De'Longhi, ktoré celý proces napenenia zvládnu za vás.

A tretia najdôležitejšia surovina je výber karamelu teda karamelového sirupu. Pri výbere karamelu sa odporúča použiť karamelový sirup, ktorý má bohatú chuť a sladkosť. Karamelový sirup by mal byť kvalitný a bez umelých prísad a farbív. Pri pridávaní karamelu do nápoja je dôležité postupovať podľa receptu a pridať správne množstvo karamelu, aby sa dosiahla dokonalá chuť a farba nápoja.

Tip pre vás: Najlepšie spôsoby, ako sa zbaviť škrabancov zo skla a zrkadiel!

Postup prípravy

Priprava karamelového Latte macchiata vyžaduje šikovnosť a trpezlivosť, ale s týmito jednoduchými krokmi si ho môžete pripraviť aj doma. A zároveň moderné kávovary vám jednoznačne pomôžu.

Prvým krokom k príprave karamelového Latte macchiata je príprava espressa. Na to budete potrebovať kávovar na espresso a čerstvé kávové zrná. Pre najlepší výsledok odporúčame použiť jemne pražené zrná.

Nechajte váš moderný kávovar pripraviť espresso, presne podľa vašej chuti. Môže byť jemnejšie alebo silnejšie, to už je na vás a na vašich chuťových preferenciách.

Ďalej druhým krokom k príprave karamelového Latte macchiata je napenenie mlieka. Na to budete potrebovať kávovar s napeňovacím systémom. Výhodou je, že práve moderné kávovary De'Longhi disponujú najlepšou technikou na napeňovanie mlieka, vďaka tomu vytvoríte dokonalú mliečnu penu. Dokonca tieto kávovary vám dokážu pripraviť celé latte macchiato pomocou jedného tlačidla, čo značne zjednoduší prípravu tohto nápoja.

Nakoniec len pridajte karamelový sirup a jemne premiešajte. Hotové karamelové Latte macchiato môžete ozdobiť šľahačkou.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE