10 trikov, ako používať tablety na zubné protézy pri domácom čistení

použitie tabliet na zubné protézy v domácnosti

Tablety na čistenie zubných protéz majú nielen jednoznačné využitie pre starostlivosť o zubné náhrady, ale ich schopnosť rozpúšťať nečistoty a odstraňovať škvrny sa dá využiť aj v domácnosti. Tieto čistiace tablety môžu byť vaším tajným trikom pre udržiavanie čistoty v domácnosti, a to na spôsoboch, ktoré vás možno prekvapia. 

Poďme sa pozrieť na 10 šikovných trikov, ako využiť čistiace tablety na zubné protézy pri čistení rôznych predmetov doma. Pretože dôvody na používanie čistiacich tabliet na zubné protézy môžu byť aj úplne iné - presvedčte sa spolu s nami!

Prečítajte si: Jesenné dekorácie: Ideálny čas na ich výrobu, zvládnete to sami!

1. Čistenie termosiek a fliaš

Vnútro termosiek, fliaš a detských fľaštičiek sa môže časom zašpiniť od nápojov, ako sú káva, čaj alebo džúsy. Vhoďte jednu tabletu do fľaše alebo termosky, zalejte horúcou vodou a nechajte pôsobiť niekoľko hodín alebo cez noc. Potom opláchnite a vaša termoska bude ako nová, bez nečistôt a pachov.

2. Bielenie šálok a hrnčekov

Čajové alebo kávové šálky môžu časom získať škvrny od nápojov. Stačí naplniť šálky horúcou vodou, pridať čistiacu tabletu a nechať ju pôsobiť. Po chvíli budete prekvapení, ako šálky opäť zbelejú a zažiaria.

3. Odstránenie usadenín z kávovarov

Tablety na zubné protézy môžu byť veľmi užitočné aj na odstránenie vodného kameňa a iných usadenín z kávovarov. Rozpustite tabletu vo vode, nalejte ju do nádržky a spustite čistiaci cyklus. Potom opláchnite a urobte ešte jeden cyklus s čistou vodou.

Odporúčame: Ako vyzdobiť tekvicu bez vyrezávania? Máme NAJLEPŠIE tipy a triky!

čistenie domácnosti
Depositphotos

4. Čistenie WC misy

Ak potrebujete rýchlo osviežiť a vyčistiť WC misu, hoďte do nej jednu alebo dve čistiace tablety, nechajte pôsobiť niekoľko minút a potom spláchnite. Tablety rozložia nečistoty a zanechajú vašu toaletu čistú a voňavú.

5. Odstraňovanie škvŕn z kuchynských dosiek

Kuchynské dosky môžu po čase získať škvrny, ktoré je ťažké odstrániť. Rozpustite čistiacu tabletu v malom množstve teplej vody a špongiou pretrite škvrny na doske. Potom dôkladne opláchnite.

6. Dezinfekcia hubiek a handier

Hubky a čistiace handry môžu byť zdrojom baktérií. Stačí rozpustiť čistiacu tabletu vo vode a nechať hubky či handry namočené niekoľko hodín. Po tomto čistiacom procese budú opäť svieže a bez zápachu.

7. Čistenie vodného kameňa v sprchových hlaviciach

Sprchové hlavice sa často upchávajú vodným kameňom. Ponorte sprchovú hlavicu do nádoby s horúcou vodou a čistiacou tabletou na niekoľko hodín. Tableta rozpustí usadeniny a sprchová hlavica bude opäť fungovať bez problémov.

Neprehliadnite: Prebytok jesenných jabĺk? Uložte ich nastrúhané pre budúce jablkové koláče!

8. Čistenie škár v obkladoch

Škáry medzi dlažbou a obkladačkami môžu časom stmavnúť a znečistiť sa. Rozpustite tabletu v teplej vode a pomocou zubnej kefky alebo malej kefky vydrhnite škáry. Tento trik vám pomôže odstrániť špinu a navrátiť lesk vašim obkladom.

9. Odstránenie škvŕn z bieleho oblečenia

Máte biele oblečenie so žltými škvrnami? Tablety na zubné protézy môžu pomôcť obnoviť belosť vášho oblečenia. Vložte bielu košeľu alebo blúzku do nádoby s vodou, pridajte tabletu a nechajte pôsobiť niekoľko hodín. Potom oblečenie vyperte ako obvykle.

Prečítajte si aj: Tajomstvo čistenia odtokov: TOTO je silnejšie ako ocot a sóda bikarbóna!

10. Odstraňovanie usadenín v umývadlách a vaniach

V kúpeľniach sa často usádzajú nečistoty a vodný kameň, najmä v umývadlách a vaniach. Rozpustite tabletu v teplej vode, nalejte ju do vane alebo umývadla a nechajte pôsobiť. Potom povrchy dôkladne pretrite špongiou a opláchnite.

Používanie čistiacich tabliet na zubné protézy je skvelým a jednoduchým trikom na udržanie domácnosti v čistote a sviežosti. Ich univerzálnosť vám ušetrí čas a námahu pri čistení rôznych povrchov a predmetov v domácnosti. Tieto jednoduché triky vám dokážu, že aj malá tableta môže mať veľký čistiaci potenciál!

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE