TAKTO odstránite žlté stopy krému a chlóru z bielych plaviek

ako vyčistiť biele plavky

Biele plavky sú klasickým letným kúskom oblečenia, ktorý však môže byť problematický, ak sa objavia žlté stopy krému a chlóru. Tieto nežiaduce stopy môžu byť veľmi nápadné a znehodnotiť krásu bielej farby plaviek. Avšak existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ako im vrátiť ich pôvodnú čistotu.

Opláchnutie vodou po použití krému a chlóru - po každom použití krému alebo po čase strávenom vo vode s chlórom si plavky dobre opláchnite vodou. Pomôže to odstrániť prebytok látok, ktoré spôsobujú žlté stopy.

Ručné pranie - ak sa stopy už objavili, odporúča sa plavky ručne vyprať v miernom pracom prostriedku alebo mydlovej vode. Dôkladne ich vypláchnite, aby ste odstránili zvyšky látok.

Pranie v práčke - v prípade, že je nutné plavky prať v práčke, použite jemný pracie prostriedky na jemné tkaniny a nastavte miernu teplotu a kratší cyklus. Nikdy ich nesušte v sušičke, radšej ich nechajte prirodzene uschnúť.

Domáce prostriedky a prírodné bieliace prostriedky - ak sa stopy nechcú dobrovoľne dať ničím odstrániť, skúste potrieť zašpinené miesta citrónovou šťavou, jedlou sódom alebo peroxidom vodíka. Nechajte pôsobiť pár minút a potom dobre vypláchnite.

S týmito jednoduchými krokmi by ste mali byť schopní vrátiť biele plavky ich pôvodnej belosti a odstrániť žlté stopy krému a chlóru. Užite si tak leto s čistými a žiarivo bielymi plavkami!

Biele plavky sú na leto dokonalá voľba!

Leto je obdobím horúčav a slnečných dní, kedy všetci radi trávia čas pri vode. Biele plavky sú veľmi univerzálne, pretože sa hodia ku každému typu postavy a farbe pleti. Dokážu podčiarknuť tvoju opálenú pokožku a zároveň vytvoriť elegantný a štýlový vzhľad. Okrem toho, biele plavky sú veľmi ľahké kombinovať s rôznymi doplnkami a odevmi, čo ti umožní vytvoriť mnoho rôznych outfitov.

  • Biele plavky sú tiež veľmi trendy vo svete módy a mnohým slávnym osobnostiam sa veľmi páčia. 
  • Preto neváhajte a investujte do bielej plavkovej súpravy, ktorá vám určite prinesie veľa pozitívnych komplimentov.

Ak teda hľadáte dokonalú voľbu na leto, určite siahnite po bielych plavkách. S ich pomocou sa budete cítiť sebavedomo a štýlovo, a zároveň si budete môcť užívať každý okamih na pláži alebo pri bazéne. Takže neváhaj a vyber si tie najkrajšie biele plavky, ktoré ti pomôžu vytvoriť nezabudnuteľné letné spomienky!

Odporúčame: Najlepšie recepty na palacinky - u nás na jednom mieste!

ako sa starať o biele plavky
Depositphotos

Ako sa o biele plavky správne starať?

  • Pri nosení bielych plaviek je dôležité dbať na ich čistotu a zachovanie bielizne.

  • Po každom použití plaviek je dôležité ich umyť pod teplou vodou, aby sa odstránili nečistoty a chlór z bazénu.

  • Pri umývaní plaviek sa vyhýbajte použitiu agresívneho pracieho prostriedku alebo bielidla, ktoré by mohli poškodiť ich jemný materiál.

  • Pri skladovaní plaviek ich radšej dajte na rovnú plochu, aby si udržali svoj pôvodný tvar.

  • Keď plavky nebudete nosiť dlhší čas, odporúča sa ich skladovať v suchom a tmavom prostredí, aby sa predišlo ich žltnutiu alebo znehodnoteniu.

S dodržiavaním týchto jednoduchých tipov sa dajú biele plavky udržať v čistote a dobrom stave dlhšiu dobu, aby ste sa mohli tešiť z ich krásy a pohodlia.

Pozor na žlté stopy na bielych plavkách spôsobené opaľovacím krémom

Opálenie je pre mnohých dôležitou súčasťou letnej dovolenky a aktívneho životného štýlu. Ochrana pred slnečným žiarením je preto nevyhnutná, a preto mnohí ľudia používajú opaľovacie krémy. Avšak, treba si dať pozor na to, že tieto krémy môžu zanechať žlté škvrny na bielom oblečení, ako sú napríklad plavky.

  • Tieto žlté stopy sú spôsobené zložkami vo vnútri opaľovacích krémov, ktoré môžu reagovať s tkanivom bielych plaviek a spôsobiť nepekné farby. 
  • Preto je dôležité venovať osobitnú pozornosť výberu opaľovacieho krému, aby ste minimalizovali riziko vzniku týchto škvŕn.

Ak sa vám napriek opatrnosti stane, že na vašich bielych plavkách vzniknú žlté stopy od opaľovacieho krému, existuje niekoľko spôsobov, ako s týmto problémom bojovať. Jedným z možných riešení je použitie bieliaceho prostriedku na bielu bielizeň, ktorý by mal pomôcť odstrániť tieto nežiaduce škvrny.

Vždy je však lepšie starostlivo vyberať opaľovací krém, ktorý je vhodný pre vašu pokožku a nezanecháva žlté stopy. Pamätajte, že opaľovanie je skvelý spôsob, ako si užiť letné mesiace, ale je dôležité chrániť nielen svoju pokožku, ale aj svoje oblečenie. Tak si naďalej užívajte slnečné dni a plné zdravie!

Ako na odstránenie škvŕn a čistenie plaviek od opaľovacieho krému?

Odstránenie škvŕn a čistenie bielych plaviek od opaľovacieho krému môže byť niekedy náročné, ale s niekoľkými účinnými metódami to môže byť celkom jednoduché. 

Tu je niekoľko tipov, ako sa zbaviť nežiaducich škvŕn a udržať vaše biele plavky čisté:

  1. Namočte plavky do studenej vody a jemne ich vypláchnite, aby ste odstránili prebytok opaľovacieho krému a nečistoty.

  2. Použite špeciálne čistiace prostriedky na plavky, ktoré sú určené na odstránenie škvŕn a zachovanie farby bielych plaviek.

  3. Ak máte doma biele plavky s odnímateľnými vložkami, vždy ich vyberte pred praním, aby sa nezafarbili alebo nepoškodili.

  4. Ak sa škvrny na plavkách nechcú dať dolu, vyskúšajte ich vybieliť pomocou špeciálnych bielych prostriedkov alebo zmiešajte vodu s citrónovou šťavou a namočte plavky na niekoľko hodín.

  5. Nezabudnite plavky po každom použití opláchnuť vo vode, aby ste odstránili opaľovací krém a pot, ktoré by mohli spôsobiť škvrny.

Je dôležité mať na pamäti, že biely materiál je náchylný na zafarbenie a nesmie sa umývať horúcou vodou. Dodržiavajte tieto tipy a vaše biele plavky budú vždy čisté a bez škvŕn!

Odporúčame aj: Domáce repelenty proti komárom i kliešťom: Zaručene vás ochránia

chlór a materiál plaviek
Depositphotos

Chlór a materiál plaviek

Hoci je bazénový chlór nevyhnutný na udržanie bazéna čistého a bezpečného, môže mať negatívny vplyv na materiál plaviek. Chlór môže spôsobiť vyblednutie a oslabenie látok používaných na výrobu plaviek, ako je napríklad polyester, nylon a lycra. Ak chcete chrániť svoje plavky pred negatívnymi účinkami chlóru, existujú niektoré kroky, ktoré môžete podniknúť. 

  • Môžete napríklad pred plávaním spláchnuť plavky v sladkej vode, aby ste odstránili prebytočný chlór. 
  • Po kúpaní môžete tiež plavky vyprať vo vode a na suchom mieste ich nechať úplne vyschnúť.
  •  Ďalšou možnosťou je investovať do plaviek vyrobených z materiálov, ktoré sú odolné voči chlóru, ako je napríklad špeciálne navrhnutý materiál s označením "chlorine-resistant". Tieto plavky sú vyrobené tak, aby odolali účinkom chlóru a poškodeniu, čo znamená, že si udržia svoju farbu a tvar dlhú dobu. 

Je dôležité si uvedomiť, že aj napriek negatívnemu vplyvu chlóru na materiál plaviek, je stále dôležité udržiavať bazén dezinfikovaný a bezpečný pre plávanie. S vhodnými opatreniami môžete chrániť svoje plavky a užívať si zdravé a príjemné plávanie.

Chlór a starostlivosť o plavky

Chlór v bazénoch je chemikália bežne používaná na dezinfekciu vody v bazénoch, ktorá je dôležitá na zabránenie rastu baktérií a iných mikroorganizmov. Avšak, aj keď je chlór nevyhnutný pre udržanie čistoty vody, môže mať negatívny vplyv na vaše plavky, keď sa s nimi prichádzate do kontaktu.

Ak nechcete poškodiť svoje plavky, je dôležité dodržiavať niekoľko jednoduchých tipov starostlivosti. Po každom použití bazénu by ste mali dôkladne opláchnuť svoje plavky tečúcou vodou, aby ste odstránili akýkoľvek zvyšok chlóru. Taktiež je dôležité pravidelne prať plavky v čistej teplej vode a mäkkom pracom prostriedku, aby ste odstránili akýkoľvek chlór a zvyšky soli.

Okrem toho by ste mali tiež zabrániť vystavovaniu vašich plaviek príliš teplým alebo slnečným poveternostným podmienkam, pretože to môže spôsobiť rýchlejšie opotrebenie a vyblednutie farieb. Majte tiež na pamäti, že chlór môže mať tendenciu zanechať niektoré plavky s nepríjemným zápachom, preto je dôležité ich dôkladne opláchnuť a vyvetrať po každom použití.

S dodržiavaním týchto jednoduchých tipov sa môžete ľahko postarať o vaše plavky a predĺžiť ich životnosť, zatiaľ čo si stále môžete užívať vaše plávanie v bazéne.

Riešenie na obnovenie belosti - biele plavky budú opäť biele!

Obnovenie belosti bielych plaviek môže byť niekedy ťažkou úlohou, najmä ak už sú plavky zafarbené alebo zašpinené. Avšak existuje niekoľko spôsobov, ako vrátiť im pôvodnú belosť a zároveň predĺžiť ich životnosť.

  • Jedným zo spôsobov je použitie bielidla. Stačí ponoriť plavky do vody s prídavkom bielidla a nechať ich po niekoľko hodín či cez noc namočené. Potom ich dôkladne umyte a nechajte vyschnúť na vzduchu. Bielidlo dokáže odstrániť aj tie najhoršie škvrny.
  • Ďalšou možnosťou je použitie citrónu a sódy bikarbóny. Šťavu z citróna aplikujte priamo na zašpinené miesto a nechajte pôsobiť niekoľko minút. 
  • Ďalšou možnosťou je využitie špeciálneho čistiaceho prostriedku určeného pre bielu bielizeň. Postupujte podľa pokynov na obale a dôkladne opláchnite.

Ak chcete predísť zašpineniu a strate belosti bielych plaviek, odporúča sa dodržiavať pokyny na etikete a pravidelne ich prať v studenej vode. Tiež je dôležité plavky riadne vysušiť po každom použití, aby nedochádzalo k tvorbe plesní a nepríjemnému zápachu.

Všetky tieto spôsoby vám pomôžu obnoviť belosť vašich bielych plaviek a zároveň si uchrániť ich kvalitu na dlhú dobu. Buďte starostliví o svoju bielizeň, aby vám slúžila čo najdlhšie a vždy vyzerala ako nová!

Neprehliadnite: Ako jednoducho odstrániť nepríjemný zápach z vysávača? Vieme tie najlepšie tipy a triky!

chlór a starostlivosť o biele plavky
Depositphotos

Bielenie plaviek

Bielenie bielych plaviek je dôležitým procesom, ktorý vám pomôže udržať vaše plavky v dokonalej čistote a zároveň zachovať ich bielu farbu. Existuje niekoľko metód, ako dosiahnuť bielenie bielych plaviek.

Jedným z najdôležitejších krokov je dodržiavanie správnych pokynov pre pranie a starostlivosť o vaše plavky. 

  • Odporúča sa používať špeciálne pracie prostriedky určené pre bielu bielizeň, ktoré obsahujú zložky na bielenie a odstránenie škvŕn.
  • Pred praním plaviek v práčke odporúčame ich otočiť naruby a umiestniť ich do špeciálnej sieťky alebo vrecka na pranie, aby sa minimalizovalo trhanie a opotrebovanie materiálu.

Ďalšou možnosťou je použiť domáce prostriedky na bielenie, ako je napríklad citrónová šťava, sóda bikarbóna alebo ocot. 

  • Tieto prírodné zložky majú bieliace vlastnosti a môžu pomôcť odstrániť škvrny a zafarbenie z bielych plaviek. 
  • Stačí namočiť plavky do vody s pridaným citrónom alebo ocotom na niekoľko hodín a potom ich umyť bežným spôsobom.

Je tiež dôležité venovať pozornosť sušeniu plaviek po praní. Odporúča sa sušiť ich na vzduchu, aby sa minimalizovalo trhanie a deformácia materiálu. Príliš vysoká teplota sušičky alebo slnečné žiarenie môžu spôsobiť zafarbenie a opotrebenie bielych plaviek.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE